03/06/2021 Geir Tommy

Ford børster støvet av ikonet Mustang

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E ble lansert våren 2021 på det norske og europeiske markedet. Med lanseringen av sin nye helelektriske bil har Ford revitalisert Mustang – deres mest ikoniske bil og varemerke. Med Mustang som innsatsfaktor var det kritisk for Ford at lanseringskampanjen «Watch Me» fungerte iht definerte målbilder. Innsikteriet fikk ansvaret med å teste ideen til kommunikasjonsløsning for det norske markedet.

Kartleggingen ble gjennomført i både Norge, England, Tyskland og Spania. Kommunikasjonsløsningen som Innsikteriet testet var på skissestadiet – ikke en ferdig reklamefilm. Materialet bestod av manus, moodboard/idéskisser, tekstplakater og musikken. Innsikteriet gjennomførte en rekke digitale dyadeintervjuer – som alle ble observert av kunde i England og Tyskland. 

Ford Mustang Mach-E var den mest solgte el-bilen i Norge i mai 2021. (Opplysningsrådet for Veitrafikken)

For Ford var det kritisk å forstå hvordan «Watch Me» kampanjen ville fungere. Innsikteriet har dykket ned i følgende problemstillinger:

  • Umiddelbare inntrykk. I hvilken grad fungerte den kreative ideen?
  • Nøkkelscener. Identifisere og optimalisere nøkkelscenene i filmen.
  • Engasjement. I hvilken grad evner den å engasjere forbrukerne på et emosjonelt nivå?
  • Forståelse. Etablere en forståelse for hvordan den kreative ideen fungerte. I hvilken grad forstår forbrukerne signalene i filmen, og bruken av musikken til James Brown?
  • Relevans. Er ideen relevant og motiverende? 
  • Unikhet. Skiller den seg ut? Hvor særegen er den i forhold til andre merker i markedet?
  • Bilen. Hva forteller den om Ford Mustang? Hva står det for? Også sett i lys av at det er en el-bil 

Ford Mustang Mach-E er den første rene elbilen som Ford har bygget fra bunnen av.  Den har vært en av de mest etterlengtede elbilene i markedet, og var den mest solgte el-bilen i Norge i mai 2021.

Du kan se en lang versjon av reklamefilmen her:

—————————

Ønsker du å høre mer om hvordan vi i Innsikteriet jobber med  kunde- og forbrukerinnsikt, ta kontakt med Lene (905 83 456/lene.thorsen(@)innsikteriet.no) eller Geir Tommy (920 14 293 /geir.tommy.hoset(@)innsikteriet.no)

, , , ,

Kontakt oss